Coaching

Zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten, nieuwe vaardigheden leren en belemmeringen uit de weg nemen: daar gaat het bijna altijd om bij individuele coaching van werkenden. Een nieuwe uitdaging in je werk (een project of een positie) kan de aanleiding zijn om mijn hulp in te roepen, maar ook verbeterpunten in je functioneren die collega’s of leidinggevende aangeven.

Naast werk- en functioneringsvragen begeleid ik loopbaan- en levensvragen. De rol van ‘raadsvrouw’ met diepgang, geestelijke bagage en levenservaring kan uitkomst bieden bij meer fundamentele vragen. Bijvoorbeeld wanneer je je  balans na burn-out of ziekte wilt hervinden, je een koers voor je verdere loopbaan wilt uitzetten, of je persoonlijke kwetsbaarheden wilt leren accepteren en het werk daarop afstemmen.

Ik coach op praktische resultaten, maar schuw de diepte niet. Ik hanteer oplossingsgerichte technieken, maar sommige problemen vragen om aanvaarding. Ik voer graag een goed gesprek over je vraag, maar ik werk vooral met dat wat je hier-en-nu ervaart. Coaching vanuit de directe ervaring, met openlegging van de onderliggende gevoelens en overtuigingen, blijkt zeer effectief. Niet alleen door óver lastige situaties of keuzes te praten, maar ook door er als het ware in te stappen, te voelen en te ervaren, komen hulpbronnen ter beschikking waarmee je diepgaande verandering kunt bereiken.

In vaktermen uitgedrukt: mijn methodieken ontleen ik aan NLP, transactionele analyse, en systemisch werk. Ik hanteer daarbij ook trancewerk en technieken verwant aan RET en EFT.